Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Grosu a discutat cu președintele Adunării Parlamentare a OSCE

20 apr. 2022,, 18:49   Politică
2107 0

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, împreună cu deputații Vladimir Bolea și Ion Groza, a avut astăzi o întrevedere cu președintele Adunării Parlamentare a OSCE, Margareta Cederfelt, la care a participat și Claus Neukirch, șeful Misiunii OSCE în Moldova, transmite Moldpres cu referire la Direcția generală comunicare și relații publice a Legislativului.

În cadrul întrevederii a fost făcut un amplu schimb de opinii privind evoluția situației din Republica Moldova în contextul invaziei Federației Ruse în Ucraina și riscurile generate de aceasta pentru securitatea politică, economică, umanitară.

În acest context, a fost înalt apreciat efortul Republicii Moldova care și-a asumat responsabilitatea de a găzdui un număr mare de refugiați, în special, copii, femei, persoane în etate.

Președintele Parlamentului a reiterat angajamentul țării noastre de a oferi și în continuare tot suportul necesar cetățenilor ucraineni. „Facem tot ce ne stă în puteri pentru integrarea lor socială, educațională, angajarea în cîmpul muncii. Vom continua fără nicio rezervă să îi ajutăm”, a menționat Igor Grosu.

Interlocutorii au discutat și despre regiunea transnistreană. Președintele Parlamentului a accentuat că autoritățile Republicii Moldova monitorizează cu atenție evoluțiile din regiunea transnistreană a țării.


”Așteptăm ca lucrurile să rămînă în continuare calme, este important ca toți cetățenii noștri, indiferent pe care mal al Nistrului s-ar afla, să fie în siguranță și să le fie respectate drepturile”, a menționat șeful Legislativului.

Un alt subiect abordat a fost agenda de reforme din țara noastră.

”Dincolo de situația extrem de complicată legată de invazia Rusiei în Ucraina, de atrocitățile acestui război, agenda politicii interne a țării noastre rămîne aceeași. Combaterea corupției, reforma justiției, consolidarea instituțiilor rămîn prioritare”, a subliniat președintele Parlamentului.

Igor Grosu a mai comunicat despre evoluțiile în procesul integrării europene a Republicii Moldova, în prezent autoritățile fiind în proces de completare a chestionarului de aderare la UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?