Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4066

Grosu confirmă că expertul în energetică Victor Parlicov s-ar putea regăsi în noul Guvern

15 feb. 2023,, 18:10   Politică
5297 1

Președintele Parlamentului, Igor Grosu confirmă! Expertul în energetică Victor Parlicov s-ar putea regăsi în viitorul Guvern, transmite tv8.md.

Candidatura acestuia urmează să fie propusă pentru fotoliul de ministru al Energiei.

Igor Grosu a mai confirmat că vor fi făcute schimbări și la Ministerul Finanțelor, Dumitru Budianschi urmînd a fi înlocuit în funcție.

„O să fie altcineva și la Finanțe, dar lăsați să spună domnul prim-ministru”, a spus Grosu în timpul unor declarații de presă făcute la evenimentul de comemorare a soldaților căzuți în războiul din Afganistan.

Parlamentul urmează să acorde joi, 16 februarie, vot de încredere noului Guvern. Premierul desemnat, Dorin Recean este așteptat în plen, pentru a-și prezenta viitoarea echipă.


Dorin Recean a fost desemnat vineri, 10 februarie, candidat la funcția de prim-ministru, în aceeași zi în care Natalia Gavrilița și Guvernul condus de ea în ultimul un an și jumătate au plecat în demisie.

Componența viitorului Cabinet de miniștri nu va suferi schimbări esențiale și va avea 4 miniștri noi, Victor Parlicov la Energie, Veronica Mihailov la Ministerul Justiției, în locul lui Sergiu Litvinenco.

Va fi înlocuit și ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, dar și Andrei Spînu, de la Ministerul Infrastructurii. De altfel, Ministerul Infrastructurii va fi divizat în un Minister al Infrastructurii și un Minister al Energeticii.

0
0
0
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?