Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Grosu: „Relațiile dintre Chișinău și București au intrat în normalitate”

16 ian. 2023,, 09:30   Politică
2796 2

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a declarat într-un interviu pentru presa din România, că relațiile dintre Chișinău și București au intrat în normalitate, iar problemele se rezolvă mai repede. El a spus că obținerea statutului de țară candidată la aderare la UE este o șansă pentru Republica Moldova, o fereastră de oportunitate, iar cel mai indicat partener care poate să ne ajute este România.

„Prezența noastră aici sau prezența colegilor noștri la Chișinău a devenit o normalitate la nivel parlamentar, la nivel de executiv, sincer, vă spun, unele probleme pur și simplu se rezolvă mai repede, pentru că dai un apel, întreb cum merge la București și spui că uite, s-a blocat acolo, hai să deblocăm. Deci este o o șansă pentru noi, în special pentru Republica Moldova, acum ca a obținut statutul de țară candidat. E o fereastră de oportunitate pe care noi suntem obligați să o folosim și primul și cel mai indicat care poate să ne ajute este România”.

Într-un interviu oferit cu ocazia zilei Culturii Naționale, el a spus că aceasta este liantul dintre noi.

El a subliniat că pe lângă cultură, un alt liant foarte important sunt investițiile și că așteaptă un an plin de proiecte în special pe domeniul energetic.

„Eu îl aștept prin proiecte concrete, să fie cu o încărcătură de proiecte concrete, pe infrastructură, pe energetică, pe investiții, investiții în special în domeniul energetic, pentru că dincolo de cultură sau pe lângă cultură, un alt liant foarte important sunt investițiile. Deși eu, sincer, cu toată deschiderea, invit și aștept investitori români în Republica Moldova”.


Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, s-a aflat la București, unde a participat la evenimentele prilejuite de Zilele Culturii Naționale.

1
0
0
0
21

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?