Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Dodon: După alegerile prezidențiale există două scenarii

2 oct. 2020,, 12:15   Politică
3927 3

Președintele în exercițiu Igor Dodon pledează în continuarea pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate după finalizarea scrutinului prezidențial.

O declarație în acest sens a făcută de demnitar într-un interviu pentru Agerpres. Dodon a vorbit despre necesitatea dizolvării Parlamentului, componența căruia nu mai este reprezentativă, în condițiile în care 18 deputaţi şi-au părăsit formațiunile pe listele cărora au fost aleși de popor.

„După alegerile prezidenţiale, noi avem două scenarii posibile. Primul scenariu - continuă guvernarea actuală sau alta şi al doilea - alegeri parlamentare anticipate. O bună parte a cetăţenilor Republicii Moldova, cu care sînt în contact, pledează pentru dizolvarea Parlamentului şi pentru petrecerea alegerilor parlamentare anticipate în anul următor. Eu, de asemenea, pledez pentru această opţiune. Consider că Parlamentul actual, ales pe timpul guvernării oligarhice, nu mai reprezintă situaţia reală din Republica Moldova. Mai mult de atît, 16, chiar mai mulţi deja, 18 deputaţi şi-au părăsit fracţiunile şi au devenit deputaţi independenţi sau au aderat la alte fracţiuni. Prin urmare, situaţia este cu totul diferită faţă de alegerile care au fost pe data de 24 februarie 2019”, a declarat Dodon.

Cînd ar putea fi organizate alegeri anticipate depinde și de evoluția situației epidemiologice din țară, spune președintele în exercițiu. O posibilitate ar fi la primăvară, dacă se va reuși dizolvarea rapidă a Legislativului.

„Eu cred că după alegerile prezidenţiale, după ce vom trece recunoaşterea, inaugurarea preşedintelui, urmează să facem consultări cu toate facţiunile, cu toate partidele importante din Republica Moldova şi să luăm o decizie în acest sens. Vom vedea şi care va fi situaţia la capitolul COVID, pe cît de pregătiţi vom fi pentru a dizolva repede Parlamentul, de exemplu într-o lună-două sau în decurs de trei-patru luni, ca să mergem în primăvară, ca să trecem această perioadă dificilă, care va fi una foarte dificilă în următoarele luni”, a adăugat el.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?