Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

Dodon: Ne dorim restabilirea relațiilor de parteneriat dintre Parlamentul Moldovei și cel al Rusiei

31 ian. 2019,, 17:50   Politică
3127 4

În cadrul unei întrevederi de la Moscova cu președintele Consiliului Federației al Adunării Federale a FR, Valentina Matvienko, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a subliniat interesul comun pentru restabilirea relațiilor de parteneriat dintre Parlamentul Moldovei și Adunarea Federală a Federației Ruse, exprimînd speranța că dificultățile care au existat anterior vor fi depășite cu succes

În timpul întîlnirii, părţile au discutat despre evoluţia actuală a relaţiilor moldo-ruseşti. Igor Dodon a subliniat că raporturile dintre Moldova şi Rusia, tradiţional, poartă caracter de prietenie şi parteneriat.

El a informat-o pe Valentina Matvienko despre lansarea Anului Familiei în Republica Moldova, despre programul manifestărilor care vor avea loc cu ocazia celor 74 de ani de la Marea Victorie și a celor 75 de ani de la eliberarea țării noastre de cotropitorii fasciști. De asemenea, am abordat chestiuni ce țin de cooperarea în sfera socială și umanitară.

Igor Dodon şi-a exprimat convingerea că după alegerile parlamentare din Moldova, din 24 februarie, 2019, vor fi deschise noi perspective benefice pentru aprofundarea parteneriatului strategic cu Federația Rusă.

Părţile au evidenţiat interesul deosebit pentru organizarea la un nivel înalt Forumul moldo-rus al regiunilor, care va avea loc în luna martie curent, în Moldova, la Chișinău și Comrat.


În cursul dialogului, Igor Dodon a menționat că sarcina strategică a Președintelui constă în promovarea unei politici externe echilibrate a Republicii Moldova în raport cu țările din Est și din Vest.

În încheierea întrevederii, şeful statului şi-a exprimat recunoștință doamnei Matvienko pentru susținerea pe care ea personal și Consiliul Federației o oferă regiunilor Moldovei și întregului popor moldovenesc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?