X 
Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1411

Activitatea de evaluare a bunurilor imobile va fi monitorizată de stat

11 iul. 17:00   Politică
2438 0

Deputații au examinat, la ședința de astăzi, PROIECTUL de lege care prevede instituirea un mecanism de monitorizare de stat a activității de evaluare a bunurilor imobile.

Instituirea mecanismului de monitorizare va permite organelor de stat să obțină, trimestrial, informații detaliate despre activitatea evaluatorilor certificați, volumul lucrărilor elaborate, tipul obiectelor evaluate, numărul întreprinderilor de evaluare care prestează astfel de servicii. Documentul mai prevede crearea unui sistem informațional automatizat „Registrul prețurilor”, care va conține informații relevante despre tranzacțiile imobiliare. Aceste informații vor fi utilizate la elaborarea, calibrarea și monitorizarea în timp a calității modelelor de evaluare a bunurilor imobile în scopul impozitării.

O altă prevedere a proiectului vizează crearea mecanismului de contestare și examinare a reclamațiilor ce țin de valoarea estimată a bunurilor imobile. De asemenea, va fi ajustată terminologia referitoare la procesul de evaluare pentru a corespunde cu standardele de evaluare europene și internaționale.

Monitorizarea de stat a activității de evaluare a bunurilor imobile va fi efectuată de Agenția Geodezie, Cartografie și Cadastru.

Proiectul de modificare a Legii cu privire la activitatea de evaluare a fost aprobat în prima lectură de 59 de deputați. Inițiativa legislativă aparține Guvernului și urmează a fi examinată de Parlament și în lectura a doua.

0
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?