X 
Arşiţa stiri: 192
Jocurile Olimpice stiri: 148
Transnistria stiri: 1414

Deputați BCS: "Neexaminarea inițiativelor opoziției este o neglijare a intereselor cetățenilor"

4 iul. 14:30   Politică
6430 0

Mai mulți deputați din fracțiunea BCS au susținut un briefing în cadrul căruia au criticat practicile majorității PAS de a respinge examinarea în plenul Parlamentului a inițiativelor opoziției parlamentare.

Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii BCS a menționat că în ședința în plen a Parlamentului de astăzi fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) a prezentat 11 inițiative din diverse domenii – economic, social, politic ș.a., menite să susțină economia Moldovei și cetățenii țării noastre, notează Noi.md.

Președintele BCS s-a referit, în mod special, la inițiativa de astăzi de lichidare a ANRE, "o instituție cu un buget crescut semnificativ de la 50 de milioane la 140 de milioane de lei, provenit din tarife exagerate".

S-a subliniat că, deși Parlamentul a exprimat un vot de neîncredere față de ANRE acum trei ani, nicio acțiune nu a fost întreprinsă pentru a implementa acest vot.

Bogdan Țîrdea a vorbit despre situația din sistemul de justiție, în special, "în procesul de selecție a judecătorilor și procurorilor". Petru Burduja s-a arătat dezamăgit că majoritatea PAS ignoră inițiativele economice propuse de BCS de susținere a sectorului real al economiei.


Deputatul BCS, Constantin Starîș, a declarat că deputații din Parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Acțiune și Solidaritate blochează inițiativele opoziției de mai bine de trei ani și aproape nicio inițiativă venită din partea opoziției nu își găsește locul pe agenda parlamentului, deși opoziția reprezintă o parte semnificativă a societății moldovenești.

"Când vine vorba despre inițiativele opoziției, majoritatea parlamentară se comportă precum cîinii lui Pavlov - la un nivel primitiv-reflexiv, mîna lor se îndreptă imediat la butonul "împotrivă"", a declarat Constantin Starîș.

El a subliniat că și organizațiile internaționale au atras deja atenție asupra acestei probleme.

"Opoziția la noi nu este doar dezavantajată în dreptul la inițiativă legislativă, ci și lipsită de drepturi. Vedem că unii deputați pur și simplu nu sînt lăsați să intre în sală", a spus politicianul.

Constantin Starîș a atras atenția și asupra faptului că sala Parlamentului este plină de oameni înarmați.

"Pe cine protejează ei și de cine? Pe unii deputați de alți deputați? Pe guvernare de opoziție?", s-a întrebat deputatul.

Deputații au concluzionat că responsabilitatea în aceste cazuri pentru acțiunile majorității parlamentare o poartă președintele Parlamentului, motiv pentru care fracțiunea BCS a venit cu inițiativa de a exprima vot de neîncredere acestuia și de rechemare din funcție de șef al legislativului.

72
1
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав