X 
Arşiţa stiri: 192
Jocurile Olimpice stiri: 147
Transnistria stiri: 1414

Ministra Justiției: "În Parlament, avem acum și inițiative privind corupția electorală"

24 iul. 09:15   Politică
11 ore in urma 1763 0

„La această etapă, în Parlament sînt mai multe proiecte pe Justiție, dar vreau să menționez că, în general, anul curent a fost adoptate un pachet important de legi pe justiție în Parlament, mă refer, în special, la Codul Penal în lectura finală, inclusiv la, proiectele ce țin de profesiile juridice, astfel, încît să eficientizeze activitatea,” a declarat ministrul Justiţiei, Veronica Mihailov-Moraru.

Potrivit ministrei, acum în Parlament se află două proiecte importante, elaborate de Ministerul Justiției, care se referă la consolidarea capacităților Institutului Național al Justiției.

„Venim cu anumite clarități în ceea ce ține de nota de examen, comisiile de evaluare din cadrul Institutului Național al Justiției. De asemenea, un proiect important ține de eficientizarea activității instanțelor judecătorești, unde venim cu anumite ajustări privind activitatea Curții Supreme de Justiție ca să poată examina mai rapid cauzele” a precizat Veronica Mihailov-Moraru, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.

Totodată, ministra a precizat că vor fi și instrumente privind extinderea posibilității audierii online a martorilor, a persoanelor aflate la distanță, inclusiv la etapa de urmărire penală, nu doar în instanța de judecată, însă cu respectarea anumitor condiții ce ține de securitate, confidențialitatea datelor.

„Acest fapt ar fi acum în proiectele care se află pentru lectura a doua. Venim cu mai multe contribuții de îmbunătățire a inițiativelor legislative înaintate de către deputați, inclusiv pe procedura de evaluare, pe Legea cu privire la azil și extrădare pe proceduri, legea cu privire la cadrul normativ ce ține de Autoritatea Națională de Integritate.


La fel, două inițiative se referă la ajustarea Codului Contravențional pe partea ce ține de sancționarea corupției electorale,” a subliniat Veronica Mihailov-Moraru.

0
1
0
1
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав