X 
Arşiţa stiri: 228
Transnistria stiri: 1464
Preşedintele stiri: 4138

Deputat PAS: Mitropolia Moldovei ar putea fi interzisă în Republica Moldova, după modelul Ucrainei

29 aug. 13:35   Politică
10 ore in urma 2348 2

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Vasile Șoimaru, a declarat recent într-o emisiune că Mitropolia Moldovei, subordonată Patriarhiei Ruse, ar putea fi interzisă în Republica Moldova, după un model similar cu cel aplicat în Ucraina, anunță Noi.md

Potrivit lui Șoimaru, această problemă ar urma să fie rezolvată în toamna acestui an.

„Vine momentul cînd noi, ca și Ucraina, o să ne dezicem de Mitropolia Moldovei, care, de fapt, este a Rusiei,” a afirmat deputatul, sugerînd că autoritățile competente ar putea lua măsuri în acest sens.

Șoimaru a adăugat că „problema mitropoliilor” ar putea fi abordată în curînd, făcînd referire la posibile măsuri care ar putea fi aplicate.

Amintim, pe data de 20 august, Rada Supremă a Ucrainei a adopta în a doua lectură „și în ansamblu” un proiect de lege care interzice activitatea în țară a organizațiilor religioase afiliate Bisericii Ortodoxe Ruse (BOR).


Comentînd legea adoptată în Ucraina, Vitaly Milonov, vicepreședinte al comisiei Dumei de Stat a Rusiei pentru protecția familiei, problemele paternității, maternității și copilăriei, a declarat că „cea mai teribilă consecință a acestei legi va fi că națiunea va fi lipsită de biserica canonică”.

În același timp, Papa Francisc a condamnat decizia Ucrainei de a interzice activitatea Bisericii Ruse pe teritoriul său.

11
1
0
1
58

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав