Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Deputat: Agenția Servicii Publice, împovărată cu credite de sute de milioane lei

8 mai. 2021,, 13:00   Politică
2896 1

Alexandr Slusari, vicepreședintele Platformei „DA”, spune că după demersul fracțiunii expediat privind majorarea bruscă a costurilor mai multor servicii ale Agenției Servicii Publice, parlamentarul ar fi primit zeci de apeluri în care i s-ar fi comunicat „informație interesantă”.

Prin urmare, acesta a expediat un demers în adresa premierului interimar, Aureliu Ciocoi, dar și în adresa șefului ASP, Vladislav Zara, în care solicită să afle dacă ASP a luat împrumuturi pentru crearea centrelor multifuncționale din țară.

De asemenea, Slusari vrea să afle informație minuțioasă privind creditele acordate ASP, oportunitatea creditării, băncile de creditare, destinația creditelor, perioada scadentă, existența gajului, rolul Guvernului sub aspectul autorizării deciziei de creditare și a existenței garanției de stat în cazul de nerambursare a împrumuturilor.

„Am fost informat că ASP este împovărată cu credite de sute de milioane lei de la diferite bănci și că acum este vîrful perioadei scadente. Că pe interiorul Agenției nu toți au fost de acord cu organizarea ASP, politica financiară și creșterea vertiginoasă a tarifelor”, anunță Slusari.

Totodată, Alexandr Slusari a decis să pornească o anchetă parlamentară asupra acestui subiect, motivînd prin faptul că „majorarea recentă bate puternic la buzunarele cetățenilor și agenților economici”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?