X 
Cutremure stiri: 502

Denis Nedeoglo: „Autoritățile încearcă să păcălească cetățenii Moldovei”

30 sep. 06:00   Politică
8 ore in urma 2839 1

Autoritățile încearcă să păcălească cetățenii Republicii Moldova, prin acordarea întregii atenții viitoarelor alegeri prezidențiale, dar distrăgînd-o prin toate mijloacele de la cel mai important lucru - referendumul pe tema acordării dreptului Parlamentului, în care Partidul Acțiune și Solidaritate deținea majoritatea, de a modifica Constituția țării după bunul plac, or anume acesta este scopul principal.

O astfel de opinie a exprimat activistul civic, arhitectul Denis Nedeoglo, relatează Noi.md

Potrivit lui, ideea este foarte simplă. Dacă cetățenii vor vota la „referendum” și vor face jocul actualelor autorități, atunci actualul parlament va adopta decizia, în cel mai scurt timp posibil, pînă la alegerile parlamentare, de lichidare a ultimelor atribute ale statalității Republicii Moldova.

Denis Nedeoglo crede că anume acesta este scopul principal cu care toți deputații PAS au fost „tîrîți” în fotoliile de stat de către manipulatorii lor occidentali.

„Dar și votarea „împotrivă” nu este o garanție fără contracararea falsificării rezultatelor. Și, avînd în vedere capturarea totală a CEC și a sistemului judiciar, mă tem că țara nu va putea evita confruntarea deschisă”, a declarat Denis Nedeoglo.


El a îndemnat cetățenii să nu uite că dreptul de a decide viitorul țării este dreptul lor, iar nu trebuie să cedeze acest drept nimănui.

"De aceea ne-a fost dat, pentru ca politicienii și birocrații să nu ne poată decide viitorul împotriva intereselor noastre! Sub niciun pretext! Doar noi trebuie să schimbăm Constituția! Iar reprezentanții noștri din Parlament trebuie să lucreze în baza Constituției pe care noi, cetățenii, am definit-o pentru ei. Acestea sunt liniile roșii care nu le permit să comită o anarhie totală și să ne vîndă”, a subliniat activistul civic.

Fostul președinte al Curții Constituționale a Republicii Moldova, Dumitru Pulbere, de asemenea, consideră că viitorul referendum constituțional, inițiat de Maia Sandu, urmărește să pună pe roate un plan de modificare a Constituției în afara normelor de drept.

„Ce nu este în regulă cu referendumul?” - citiți în articolul analitic al Noi.md cu același titlu la următorul link.

57
2
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав