X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4063

Ceban: Votul chișinăuienilor va fi unul conștient

1 iun. 2018,, 22:15   Politică
4122 5

Candidatul Partidului Socialiștilor, Ion Ceban, susține că, odată ce va accede în funcția de primar al capitalei, va dispune efectuarea unui audit al tuturor direcțiilor și întreprinderilor subordonate Primăriei Chișinău, după care va fi elaborată o nouă structură a instituției.

În programul său electoral, candidatul PSRM menționează că toți funcționarii municipali suspectați de corupție vor fi verificați de organele competente, iar pe durata anchetei vor fi suspendați din funcție sau concediați, transmite Ştiri.md cu referire la IPN.

Ion Ceban promite implementarea unei structuri organizatorice noi, cu un grad sporit de eficiență. Potrivit lui, fiecare direcție a Primăriei va fi obligată să publice planurile de lucru și să raporteze public despre implementarea acestora, cel puțin o dată pe lună sau la sfîrșitul fiecărei etape. Toate deciziile la Primărie vor fi adoptate transparent. Acestea vor fi publicate pe pagina instituției și pe panourile de informare. De asemenea, va fi revizuită funcționalitatea site-ului Primăriei. Informația va fi plasată în trei limbi: de stat, rusă și engleză. Toate transcrierile ședințelor Consiliului municipal, care se află la secretariat, vor fi publicate online, împreună cu arhivele video. Toate documentele curente și de arhivă ale Primăriei vor fi digitalizate într-o arhivă unică online pe pagina Primăriei.

Candidatul PSRM promite că va fi inițiată crearea unui singur centru pentru furnizarea de servicii municipale, care va funcționa după principiul: „ghișeul unic”. Astfel, o persoană care a depus o cerere la Primărie sau la Pretură va putea să o urmărească în cadrul direcțiilor. Se vor pune în aplicare termene-limită de examinare pentru fiecare petiție și cerere.

Potrivit lui Ion Ceban, cele mai importante probleme sociale vor fi realizate în coordonare strînsă cu societatea civilă. Pînă la începutul lunii octombrie 2018, vor fi create consiliile de experți în diferite domenii ale vieții capitalei. Acesta mai promite că în fiecare lună se vor desfășura ședințe în teritoriu, cu participarea primarului de Chișinău, pretorilor de sector și primarilor din suburbii.


În oferta electorală a candidatului PSRM se mai menționează că vor fi numiți administratori competenți, care vor avea în sarcină controlul executării bugetului în timp util și calitativ. Funcționarii vinovați de neexecutarea sau întîrzierea executării bugetului vor fi concediați. La fel, vor fi furnizate cu regularitate rapoartele privind execuția bugetelor de către fiecare direcție a primărie. Informații vor fi publice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?