X 
Arşiţa stiri: 232
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4130

Curtea de Apel menține în vigoare decizia CEC în cazul lui Pleșca

29 aug. 13:21   Politică
11 ore in urma 2020 0

Curtea de Apel Chișinău a decis astăzi, 29 august 2024, să mențină în vigoare hotărîrea Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a respinge înregistrarea grupului de inițiativă al Partidului Social Democrat European (PSDE) pentru colectarea semnăturilor în susținerea candidatului lor la alegerile prezidențiale, Valeriu Pleșca, anunță Noi.md

PSDE și-a exprimat dezamăgirea față de această decizie, calificînd-o drept „absurdă și neîntemeiată.”

Într-o declarație oficială, partidul a afirmat că „avem toate motivele să considerăm că a fost motivată politic.”

Reprezentanții PSDE au subliniat că Valeriu Pleșca este „o personalitate cunoscută în Republica Moldova” și că, „avea toate șansele să înregistreze un rezultat bun în alegerile prezidențiale.”

PSDE consideră că motivul real al deciziei politice a fost acela de a „îngrădi participarea” lui Valeriu Pleșca la alegeri.


Partidul a anunțat că va analiza cu atenție situația creată și va comunica în perioada următoare deciziile și pașii următori pe care îi va întreprinde.

Noi.md amintește că, Comisia Electorală Centrală (CEC) a respins, pe 24 august, cererea de înregistrare a grupului de inițiativă al Partidului Social Democrat din Moldova (PSDE) pentru susținerea candidaturii lui Valeriu Pleșca la alegerile prezidențiale. Potrivit instituției, au fost constatate mai multe nereguli în ceea ce privește legalitatea

ședinței Consiliului Politic Național al PSDE, menționînd lipsa cvorumului necesar pentru luarea unei decizii legale în ziua desemnării candidatului. Valeriu Pleșca a calificat decizia CEC drept una politică fiind influențată de anumite persoane care nu l-ar fi agreat drept candidat al PSDE la prezidențiale.

4
0
0
2
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав