X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Andrei Năstase: "Domnilor ambasadori, vă invit să vedeți ce cred moldovenii despre ceea ce se întîmplă în țara lor"

27 iul. 07:00   Politică
15 ore in urma 2938 0

Politicianul Andrei Năstase a venit cu un mesaj în rețelele sociale, în care abordează realitatea socio-politică și economică din țara noastră. Potrivit acestuia, inclusiv cifrele ultimului sondaj prezentat joi de către compania IMAS arată că moldovenii o duc din ce în ce mai greu. Mai mult, după părerea lui, dezideratele de aderare la Uniunea Europeană (UE) sînt folosite în Moldova mai mult ca manevre ale politicienilor decît ca un instrument veridic de realizare a vectorului de dezvoltare a țării noastre, notează Noi.md.

"Am mers mereu la oameni, în teritoriu, pentru a găsi împreună soluțiile privind creșterea nivelului de trai. Am luat mereu pulsul vieții reale, oamenii o duc din ce în ce mai rău, viața a devenit o povară: prețuri mari, servicii scumpe, pensii și salarii mici. Drept confirmare a acestei stări de lucruri, e și studiul sociologic publicat joi care confirmă situația din teren.

Trebuie să constat că, din păcate, aceste cifre strigătoare la cer privind calitatea guvernării au trecut neobservate, necomentate și neanalizate {…}. Cred că aceste lucruri grave trebuie să ajungă și la cunoștința cetățenilor din țară, și la cei din diasporă, dar și la cunoștința ambasadorilor, a partenerilor noștri de dezvoltare care au posibilitatea să intervină în vederea stopării derapajelor de la normalitate. La ce mă refer? La faptul că 78% dintre cetățeni cred ca alegerile vor fi fraudate, 56% că presa e controlată politic, aproape 70% că situația în justiție e mai rea sau la fel ca în vremea oligarhilor {...}", se arată în mesajul politicianului.

Mai mult, Andrei Năstase evidențiază că studiile sociologice recente confirmă că Moldova "a fost adusă în pragul dezastrului".

"{…} Democrația e doar de formă! Atunci cînd 78% dintre cetățeni nu au încredere în alegerile organizate, avem semnalul clar că Moldova se îndepărtează cu pași rapizi de tot ceea ce înseamnă democrație și devine o țară totalitară {...}. Țara noastră are nevoie de un președinte ales de cetățenii săi, ales în interesul lor și al Republicii Moldova, ca stat puternic, atît din punct de vedere economic, social, cît și din punct de vedere al sistemului de justiție și securitate. Am cerut și cer ca presa să nu fie cenzurată: 56% la sută dintre cetățeni cred că presa e controlată politic. La noi, cenzura a devenit un mod de viață {…}".


Andrei Năstase s-a referit și la rezultatele sondajului privind starea lucrurilor în domeniul justiției.

"Aproape 70 la sută dintre cetățeni cred că situația în justiție e rea, unii cred că e chiar mai rea decît în vremea guvernării oligarhilor {...}».

În această toamnă, în data de 20 octombrie, alegerile prezidențiale vor fi organizate în aceeași zi cu referendumul republican constituțional, la care cetățenii vor trebui să-și exprime opțiunea cu privire la aderarea țării noastre la UE. În privința acestui aspect, Andrei Năstase, a precizat că "aproape 60% dintre oameni condamnă faptul că referendumul este organizat odată cu alegerile prezidențiale și majoritatea nici nu cunosc prea bine care este tema acestui referendum".

"Asta pentru că de fapt tema reală a acestui referendum nu are nici o legătură cu UE, dar este un artificiu fraudulos {...}. În această fraudă sînt băgați bani enormi publici și din finanțări externe, sînt folosite ONG-uri, bani cu care s-ar fi putut face multe alte lucruri utile pentru a crește nivelul de trai al cetățenilor moldoveni {…}".

În această ordine de idei, politicianul a venit și cu un mesaj către ambasadorii acreditați în Republica Moldova.

"Domniilor ambasadori, vă invit să analizați și dvs. aceste date, să vedeți ce cred moldovenii despre ceea ce se întîmplă în țara lor {...}. Dacă nu credeți studiilor sociologice, domnilor ambasadori, vă invit să mergeți cu mine în teritoriu, să organizăm întîlniri cu cetățenii, vă asigur că sondajele o să vă pară floare la ureche pe lîngă ce veți auzi de la ei {...}. Mai mult, vă pot oferi foarte multe date statistice oficiale despre cît de prost merg lucrurile în Moldova, dar va pot oferi și soluțiile reale la toate aceste probleme {...}".

38
2
0
1
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав