X 
Arşiţa stiri: 217
Jocurile Olimpice stiri: 290
Transnistria stiri: 1418

Alexandru Muravschi: "La referendum se vrea modificarea Constituției, ceea ce o va transforma într-o hîrtie goală"

12 aug. 08:15   Politică
12 ore in urma 2796 0

La viitorul referendum din Republica Moldova nu se pune problema aderării la Uniunea Europeană, ci problema modificării Constituției țării, modificare care va transforma acest fundament al suveranității țării într-o hîrtie goală.

O astfel de opinie a exprimat expertul independent, fostul viceprim-ministru, ex-ministrul Economiei al Republicii Moldova, Alexandru Muravschi, relatează Noi.md

Astfel el a comentat declarația vicepremierului pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, potrivit căreia refuzul moldovenilor de a susține la referendum aderarea țării la Uniunea Europeană va fi o ocazie ratată, care va fi urmată de răspunsul Bruxelles-ului.

Cristina Gherasimov consideră că în cazul în care cetățenii vor decide că nu doresc să vadă Moldova în UE, aceasta va fi o nouă șansă ratată în istoria Moldovei și va exista chiar și o reacție din partea Bruxelles-ului și a statelor-membre UE".

Alexandru Muravschi a atras atenția asupra faptului că actuala Constituție nu creează obstacole în calea procesului de integrare europeană a Republicii Moldova.


"În ceea ce privește procesul de integrare europeană, acesta va continua indiferent de rezultatele referendumului. Acest lucru l-a declarat în repetate rînduri atît cei mai înalți reprezentanți ai autorităților moldovenești (despre care tocmai am vorbit), cît și oficialii europeni. Așadar, susținători ai integrării europene, nu vă fie teamă să votați "nu" în buletinul de vot la referendum", a subliniat expertul independent, fostul viceprim-ministru, ex-ministrul Economiei al Republicii Moldova.

28
1
0
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав