Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Zurab Todua: „Vremea în care puteau fi impuse standarde duble a rămas în trecut”

27 mai. 05:00   Politică
2059 0

Dacă guvernul lui Irakli Kobakhidze și parlamentul Georgiei vor da dovadă de fermitate, nu vor ceda șantajului și presiunii - totul va fi bine, dar dacă vor ceda - vor fi măturați, iar în Georgia va veni din nou perioada de haos și instabilitate.

O astfel de opinie a exprimat istoricul, politologul, expertul în problemele spațiului post-sovietic, Zurab Todua, într-un interviu acordat ziarului „Бакинский рабочий”, relatează Noi.md

Astfel el a răspuns la întrebarea cu ce se vor încheia mitingurile de protest din Georgia: guvernul partidului ”Visul georgian” va demisiona sau va putea păstra puterea pînă la alegerile parlamentare programate pentru toamna acestui an.

După cum a remarcat Zurab Todua, acțiunile liderilor georgieni inspiră speranța că vor putea păstra puterea. Chiar și în ciuda episodului fără precedent în practica diplomatică, cînd comisarul european pentru extindere Oliver Varhely i-a făcut premierului georgian, Irakli Kobakhidze, aluzie la soarta pe care a avut-o șeful guvernului Slovaciei, Robert Fitzo. Acum Bruxellesul este obligat să se justifice pentru acest incident.

„Nu există motive de demisie. Guvernul și parlamentul georgian nu fac nimic care să iasă în afara legii. Vremea în care puteau fi exercitate presiuni și impuse standarde duble pleacă în trecut. Georgia, ca și alte state mici, are tot dreptul să-și apere interesele naționale, de stat", a subliniat istoricul, politologul și expertul în problemele spațiului post-sovietic.

30
1
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?