X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ziua boicoturilor în Parlament. Încă trei formațiuni părăsesc ședința

26 iul. 2018,, 11:15   Politică
2955 2

La puțin timp după ce deputații socialiști au părăsit ședința plenară, și cei din PLDM, PCRM și PL au anunțat că boicotează reuniunea de astăzi, informează Noi.md.

Liberal-democrații au plecat în semn de protest față de pachetul legislativ privind reformă fiscală propus recent de coaliția de guvernare și care urmează a fi aprobat astăzi. Potrivit deputatului Iurie Țap, proiectele respective nu au trecut procedura regulamentară. Totodată, el a atenționat că în anul 2016 o inițiativă similară a fost avizată negativ de Centrul Național Anticorupție.

Gestul liberal-democraților a fost urmat și de reprezentanții PCRM și ai PL. „Observăm că în sală nu sînt prezenți nici cei pe care i-ați consolidat. Opiniile noastre nu sînt auzite. Voi faceți în Moldova ce doriți. Noi tot părăsim ședința. Vă dorim succes", a declarat liderul PCRM, Vladimir Voronin.

"Noi la fel ne-am exprimat dezacordul față de cele trei proiecte de legi privind politica fiscală. Vom merge la presă să relatăm abuzurile care au loc", a declarat, la rîndul său, deputata PL Alina Zotea.

În replică, spicherul Parlamentului, Andrian Candu, le-a urat și el "succes și weekend plăcut" celor care au plecat. Potrivit lui, inițiativa propusă de guvernare și care i-a nemulțumit pe reprezentanții opoziției este în interesul cetățenilor.


"Cetățenii trebuie să știe că opoziția este împotriva reformei fiscale, care un singur scop: creșterea veniturilor populației. Pe lîngă acest proiect așteptat de toata țara este și subiectul privind liberalizările și stimulările pentru mediul de afaceri", a spus Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?