Coronavirus stiri: 8126
Obiectiv european stiri: 322
Criza energetică stiri: 904

Voronin, despre pierderea suveranității Republicii Moldova

2 iun. 16:48   Politică
3578

Conducerea țării intenționează să încalce Constituția cedînd o parte din suveranitatea Republicii Moldova. Despre acest lucru a declaratde ex-președintele Republicii Moldova, deputatul din blocul Comuniștilor și Socialiștilor, Vladimir Voronin, în cadrul ședinței Parlamentului.

"Ceea ce faceți este absolut neconstituțional! Sîntem un stat suveran, independent, cu propria Constituție, în care este scris cine este responsabil de granițele Republicii Moldova și care serviciu este responsabil pentru aceasta", a declarat Voronin în cadrul dezbaterii proiectului de lege privind ratificarea Acordului dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană privind activitățile operative desfășurate de Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă în Republica Moldova, relatează Noi.md.

Președintele PCRM a subliniat că, în urma implementării acestui document, granițele Republicii Moldova vor fi protejate deja nu de cetățenii Moldovei și nu de serviciile de stat moldovenești.

"Această decizie este neconstituțională, pentru că prin acest document cedăm suveranitatea Republicii Moldova. Vreau să repet pentru întregul Parlament-cedăm suveranitatea Republicii Moldova!", a subliniat Voronin.

Potrivit notei explicative, ratificarea acordului prevede că ofițerii străini vor păzi frontiera de stat a Republicii Moldova cu posibilitatea de a folosi arme de serviciu, mijloace speciale, precum și forță fizică.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав