Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Vlad Batrincea: „Amendamentele PAS - instrument politic în preajma alegerilor”

27 mai. 18:30   Politică
3054 0

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor consideră că proiectul de modificare a Codului Penal al Republicii Moldova, propus de deputații partidului de guvernămînt, care prevede noi măsuri împotriva acțiunilor de trădare de patrie și spionaj, reprezintă un atac la pluralismul de opinii și un instrument politic în preajma alegerilor prezidențiale și parlamentare.

O astfel de opinie a exprimat vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vlad Batrîncea.

El a menționat că ”în manieră tradițională a PAS, amendamentul a fost înregistrat și supus dezbaterilor publice într-un timp record, cu încălcarea regulamentului Parlamentului și a transparenței decizionale”.

Vlad Bătrîncea a subliniat că legea prevede un termen de minim 14 zile pentru anunțarea și organizarea audierilor publice, iar o astfel de procedură grăbită subminează principiile democrației și consultării publice.

Totodată, vicepreședintele Parlamentului a remarcat că amendamentul propus introduce norme stricte care pot încadra diverse acțiuni ale oficialilor și cetățenilor sub suspiciunea trădării de patrie și spionaj.


Deputatul și-a exprimat îngrijorarea că aceste norme ar putea fi interpretate arbitrar și folosite pentru a suprima opoziția politică și societatea civilă.

”Înțelegem că se creează încă o formă de luptă cu oamenii incomozi, cu organizațiile obștești și cele politice, cu politicienii care au un alt punct de vedere decît cel al actualei guvernări. Înțelegem foarte bine că este încă un atac la pluralismul de opinii și este încă un instrument politic în preajma alegerilor prezidențiale și parlamentare”, a spus Vlad Batrîncea.

34
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?