X 
Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 249
Transnistria stiri: 1460

Victoria lui Șor a suferit un knockout dureros

7 aug. 13:40   Politică
3340 0

Comisia Electorală Centrală (CEC) a refuzat înregistrarea blocului electoral „Victorie-Pobeda” la referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană. Conform reprezentanților autorității, formațiunea ar face transfer de imagine.

Membrii CEC au mai punctat că vor cere Autorității Naționale de Integritate să verifice averea unor membri ai partidului format la întrunirea organizată de Ilan Șor Moscova.

Refuzul este motivat prin faptul că membrii „Victorie-Pobeda” nu au comunicat informații despre finanțarea campaniei electorale și cine este conducător al formațiunii, dacă l-a fondat Ilan Șor. Reprezentanții blocului consideră că asemenea solicitări contravin reglementărilor în vigoare, pe cînd membrii CEC susțin că acestea se încadrează în prevederile legislației naționale.

Totodată, s-a invocat și faptul că există un partid cu denumirea similară a blocului – „Victorie”.

Refuzul a fost acceptat de șase membri ai Comisiei Electorale Centrale, iar doi s-au abținut de la vot.


Blocul „Victorie-Pobeda” este format din mai multe partide, controlate din umbră de Ilan Șor. Este vorba despre „Șansă”, „Renaștere”, „Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei”, „Victorie”, iar formațiunea este condusă de lideri ai fostului Partid Șor, declarat neconstituțional.

9
2
1
1
44

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав