X 
Cutremure stiri: 504

Victoria Furtună: „Europa nu are nevoie de o astfel de Moldovă”

17 sep. 05:14   Politică
2 ore in urma 980 0

Victoria Furtună, fost Procuror Anticorupție al Republicii Moldova, a ținut un discurs la conferința privind extinderea Uniunii Europene, organizată de Camera Deputaților a Parlamentului Italian, anunță Noi.md

Ea a abordat provocările cu care se confruntă Moldova în procesul de integrare europeană, atrăgînd atenția asupra obstacolelor interne.

„Pentru a dansa tango este nevoie de două persoane. La Bruxelles sînt oameni obiectivi, care văd corupția, văd economia muribundă, văd represiuni politice și instabilitate. Și, mai rău, ei văd că nu există absolut nici-un semn că situația poate să se îmbunătățească în viitorul apropiat,” a declarat Furtună.

Ea a subliniat astfel că, în ciuda dorinței de aderare la Uniunea Europeană, Moldova se confruntă cu probleme interne grave care împiedică acest proces.

Furtună a fost directă în evaluarea stării lucrurilor din țară. „Este dificil pentru mine să recunosc, pentru că îmi iubesc țara din toată inima. Dar trebuie să spun că Europa nu are nevoie de o astfel de Moldovă.” Ea a mulțumit, de asemenea, ministrului de externe al Ungariei, Péter Szijjártó, pentru faptul că a vorbit deschis despre aceste probleme, afirmînd că „adevărul amar este mai bine decît o minciună frumoasă.”


La conferință au participat și alte personalități, printre care Miroslav Gačević, vice ministru pentru Integrare Europeană al Republicii Serbia, și profesorul Felipe Pathe Duarte de la Universitatea Nova din Lisabona, care a moderat discuția. Andrea Di Giuseppe, președinte al Comitetului pentru comerț internațional din cadrul Comisiei pentru afaceri externe a Camerei, a fost de asemenea prezent la eveniment.

Amintim, aflat într-o vizită în R. Moldova pe data de 6 septembrie, ministrul afacerilor externe şi comerţului al Ungariei, Peter Szijjarto, a dezvăluit ce discută miniștii europene după ușile închise.

Potrivit lui, unii miniștri de Externe din cadrul Uniunii Europene ar încerca să tergiverseze extinderea comunității. Aceștia nu spun că sînt împotrivă, ci invocă măsuri care trebuie implementate pentru integrare.

8
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав