X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Veronica Mihailov-Moraru, în discuții cu Veronica Dragalin

23 mai. 10:31   Politică
2306 0

Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a avut o întrevedere cu conducerea Procuraturii Anticorupție (PA).

Au fost discutate mai multe subiecte și actualizări la zi privind progresele acțiunilor care intră și în competența PA pentru implementarea recomandărilor Comisiei Europene, conform raportului de extindere din noimebrie 2023, transmie Noi.md.

Dialogul a atins importanța unor performanțe solide în soluționarea cauzelor, inclusiv prin hotărîri judecătorești, efectele introducerii specializării judecătorilor la Judecătoria Chișinău, contribuția PA cu privire la cauzele de corupție înaltă evidențiate în E-platforma (UE) privind progresele în cauzele de corupție și crimă organizată.

În discuții, au fost punctate unele prevederi din legislația procesual-penală, introduse recent, și a celei penale care sînt în curs de examinare în Parlament, relevante pentru activitatea PA. De asemenea, aspectele de consolidare instituțională și aplicarea tuturor reformelor și politicilor în domeniul justiției care constituie angajamente asumate în avansarea parcursului european, au fost reiterate în dialogul ministrei și procurorului-șef a PA.

Ministra Justiției a transmis cu acest prilej, și mesaje despre importanța reformei justiției și a combaterii corupției avînd un rol central în negocierile cu UE. Veronica Mihailov-Moraru a reiterat necesitatea cooperării inter-instituționale în vederea îndeplinirii angajamentelor asumate de Republica Moldova în procesul aderării la UE, acesta fiind un obiectiv de țară.

3
0
0
0
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?