X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Va recunoaște sau nu Moldova statul Palestina: Răspunsul lui Popșoi

27 mai. 15:43   Politică
2418 2

Autoritățile Republicii Moldova nu au ajuns, deocamdată, la un consens cu privire la recunoașterea Palestinei ca stat independent.

Declarația a fost făcută de către Mihai Popșoi, ministru al Afacerilor Externe, în cadrul clubului de presă desfășurat pe 27 mai. În același timp, Popșoi a reafirmat susținerea Moldovei pentru „soluția celor două state” – Israel și Palestina.

Întrebat dacă Moldova recunoaște statul palestinian, ministrul a explicat că Moldova a început procesul de recunoaștere în 1994, însă nu l-a finalizat. În același timp, Popșoi a afirmat că va fi luată o decizie atunci cînd va exista un consens politic format în urma consultărilor interne, precum și cu partenerii externi, notează Noi.md cu referire la newsmaker.

„Republica Moldova susține ferm soluția celor două state de ani buni. Cît privește recunoașterea Palestinei, noi avem semnat un acord din 1994 cu autoritatea palestiniană, dar procesul de recunoaștere n-a fost finalizat, iar finalizarea este un proces politic complicat. sîntem încă în evaluarea oportunității acestui demers. Cînd va exista consens politic, urmează să facem aceste demersuri (…) Poziția noastră fermă este susținerea soluției celor două state și noi am fost mereu adepții soluționării pașnice a tuturor conflictelor și la reducerea impactului asupra civililor”, a declarat ministrul.

Amintim că recent Spania, Norvegia și Irlanda au declarat că susțin recunoașterea statului palestinian. Totalul țărilor care recunosc statul palestinian ajunge la 142 din cele 193 țări mebri ale ONU.


1
1
0
3
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?