X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4051

Încă trei țări vor recunoaște statul palestinian

22 mai. 10:47   Externe
1970 0

Spania se va alătura Irlandei și Norvegiei și va recunoaște statul palestinian pe 22 mai, a relatat ziarul Politico, citînd surse.

„Guvernele Spaniei și Irlandei vor decide astăzi cu privire la recunoașterea statalității palestiniene”, se arată în material, relatează ria.ru.

La rîndul său, guvernul Norvegiei a anunțat că Oslo a recunoscut oficial Palestina ca stat.

Potrivit Politico, nu este încă clar dacă Belgia, Slovenia și Malta se vor alătura miercuri recunoașterii statului palestinian.

La rîndul său, ministrul israelian de Externe, Yisrael Katz, a ordonat rechemarea imediată a ambasadorilor din Irlanda și Norvegia pentru consultări. El a amenințat țările care recunosc republica arabă cu „consecințe grave”.


„Dacă Spania își va duce la îndeplinire intenția de a recunoaște un stat palestinian, vor fi luate măsuri similare împotriva ei”, a subliniat el.

Nouă state membre ale UE recunosc în prezent Palestina. Opt țări - Bulgaria, Cipru, Republica Cehă, Ungaria, Malta, Polonia, România, Slovacia și Ungaria - au făcut acest pas în 1988, înainte de aderarea la UE, iar Suedia în 2014.

8
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?