X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Usatîi: PAS a fost presat să-l repună pe Spînu în funcție

21 iul. 2023,, 09:38   Politică
3086 1

Liderul Partidului Nostru (PN) Renato Usatîi a declarat că premierul Dorin Recean a fost nevoit să-l readucă în funcția de ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale pe Andrei Spînu.

Acesta a dat de înțeles că, în caz contrar, exista posibilitatea ca deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), care s-ar afla sub „influența” lui Andrei Spînu, să fi părăsit formațiunea și astfel s-ar fi produs o „ruptură” în partid. De cealaltă parte, PAS a calificat afirmațiile lui Usatîi drept aberații, transmite Noi.md cu referire la newsmaker.md.

Pe 20 iulie, Renato Usatîi a participat la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8. În cadrul emisiunii, acesta a vorbit despre revenirea lui Andrei Spînu în fruntea ministerului Insfrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Potrivit politicianului, acest lucru nu este întîmplător și se datorează faptului că ministrul Spînu ar avea sub „sfera sa de influență” un grup de deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate. Usatîi a declarat că influența lui Andrei Spînu asupra deputaților respectivi se explică prin faptul că el a participat la „construcția unei părți” din formațiune și i-ar fi „ajutat” pe membrii acesteia să-și rezolve problemele.

„Oamenii ăștia care sînt susținătorii lui, ei nu sînt susținători, ei se uită la el ca la Dumnezeu. Și vă spun de ce. Le hotăra problemele, îi ajuta cu bani, rudele angajate la serviciu, s-o întîmplat ceva cu copilul: „hai că eu vă ajut, nu vă las”. El a devenit un idol pentru acești oameni. Și astăzi cît de tare n-ar fi umflat domnul Recean, Spînu pe dînsul l-o rupt în weekend-ul trecut”, a spus el.


Astfel, liderul PN susține că Andrei Spînu i-a solicitat premierului Dorin Recean să-l înainteze în calitate de ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, iar cel din urmă a acceptat pentru că, în caz contrar, ar fi putut să „i-a deputații asupra cărora ar avea influență” și să destrame PAS. Mai mult, Usatîi a declarat că și noul ministru de Interne Adrian Efros a ajuns în funcție la „cererea” lui Andrei Spînu, întrucît aceștia ar fi prieteni din copilărie.

„Eu voi spune că dacă Spînu cerea încă două ministere i le dădea, că altfel, cum a spus și Spînu înainte de Congres cînd a fost ales dl Grosu președinte (președintele PAS – n. r.): „Băieți, hai ok, nu merg eu acum președintele PAS-ului și n-o să fiu viitorul prim-ministru după Guvernul Gavrilița, dar trebuie să trăiți cu gîndul că acest lucru oricum se va întîmpla”. Și dacă lui Spînu i se spunea nu, eu vă asigur că partidul pe care Spînu oricum îl va organiza, o să fie o ruptură, o să fie un Hitler nou, Andrei Spînu care o să fie președinte a acestui partid. Acest lucru oricum se va întîmpla și, la moment, ca să nu fie o ruptură mare în PAS, cei din PAS care au fost și sunt împotriva dumnealui, inclusiv dl Recean…”, a spus acesta, dar a fost întrerupt de moderatoare.

Ulterior, Usatîi a fost întrebat de unde are toate informațiile respective. Acesta a declarat că le-a primit de la o persoană din interiorul PAS.

La întrebarea moderatoarei „dacă și el este un Dumnezeu pentru cineva din PAS”, Ustatîi a spus: „Nu, eu nu sînt Dumnezeu. Eu sunt un om în care mai multe persoane au încredere, de asta și îmi prezintă informația. Deoarece, cum credeți, cei la care li s-a închis gura și nu poate să iasă să spună despre ce într-adevăr se întîmplă în PAS, ei fiind contra la aceste remanieri, vă dați seama că oamenii nu tac și eu vorbesc nu numai cu mine”.

Purtătoarea de cuvînt a PAS, Adriana Vlas, a venit cu o reacție la afirmațiile lui Renato Usatîi în privința lui Andrei Spînu.

„Sînt falsuri grosolane”, a declarat reprezentanta formațiunii de guvernare.

11
7
1
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?