X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ungaria susţine ''ferm'' şi ''necondiţionat'' aderarea Republicii Moldova la UE

25 ian. 13:44   Politică
2844 0

Ungaria este un susţinător "ferm" şi "necondiţionat" al aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, deoarece apartenenţa acestei ţări ar aduce beneficii blocului comunitar şi i-ar spori competitivitatea, a declarat joi, la Budapesta, ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, potrivit agenţiei de ştiri MTI.

Într-o declaraţie după o întîlnire cu vicepremierul moldovean Vladimir Bolea, Szijjarto a spus că poziţia Ungariei este clară: fiecare potenţial candidat trebuie evaluat individual, notează Noi.md cu referire la agerpres.

"Nu trebuie să legăm între ele procesele de integrare a diferitelor ţări şi nu trebuie să permitem ţărilor cu performanţe mai slabe să ia ostatice integrarea altora", a afirmat şeful diplomaţiei ungare.

"Accelerarea aderării Republicii Moldova la UE ar ajuta UE să-şi îmbunătăţească din nou competitivitatea", a adăugat el.

Ungaria a promovat întotdeauna extinderea UE spre sud-est, a precizat Szijjarto.


"Sîntem, ca întotdeauna, la dispoziţia guvernului moldovean şi vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a accelera procesul de integrare", a mai spus el.

11
1
0
2
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?