X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Un grup de funcționari au fost instruiți în domeniul evaluării a politicilor publice

20 mar. 2023,, 14:57   Politică
2296 0

Un grup de funcționari ai Secretariatului Parlamentului participă, timp de trei zile, la o sesiune de instruire dedicată consolidării capacităților în aplicarea ghidurilor metodologice privind evaluarea ex-ante și ex-post a politicilor publice.

Evenimentul este organizat de Secretariatul Parlamentului în parteneriat cu Institutul pentru Politici și Reforme Europene și cu Fundația Hanns Seidel în Moldova.

La instruire iau parte consultanți din mai multe comisii parlamentare permanente, din Direcția generală juridică, Direcția petiții și audiențe și din Direcția studii parlamentare.

Prezentă la deschiderea seminarului, Secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița, a remarcat utilitatea sesiunilor de instruire destinate funcționarilor publici și dedicate evaluării ex-ante și ex-post a politicilor publice. „Peste 60 de funcționari publici au beneficiat de cele 3 sesiuni de instruire organizate de Secretariatul Parlamentului cu susținerea partenerilor de dezvoltare. Eforturile sînt întreptate spre a avea un corp de funcționari profesioniști, care vor oferi suport calificat în procesul legislativ și în realizarea controlului parlamentar”, a subliniat Secretarul general al Parlamentului.

Pe parcursul celor trei zile de instruire, funcționarii vor participa la 12 sesiuni de lucru, în cadrul cărora vor fi abordate subiecte referitoare la scopul și subiectul evaluării, reconstrucția cadrului logic și formularea întrebărilor și criteriilor de evaluare a politicilor publice.


Respectiva sesiune de instruire este a treia și ultima din ciclul de instruiri organizate cu scopul ca funcționarii să își aprofundeze cunoștințele privind evaluarea politicilor publice, elaborarea matricei logice a unei intervenții de politici și etapele generale ale procesului de evaluare a politicilor publice.

1
0
0
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?