Ultima oră! Curtea Constituțională și-a anulat propriile hotărîri din perioada 7-9 iunie (DOC.)

Ultima oră! Curtea Constituțională și-a anulat propriile hotărîri din perioada 7-9 iunie (DOC.)

Judecătorii Curții Constituționale au anulat ultimele hotărîri din perioada 7-9 iunie. Decizia a fost anunțată acum cîteva minute, după ce magistrații și-au revăzut hotărîrile, transmite Noi.md 


„La baza anulării a stat situația de fapt din Republica Moldova, în special anunțul transferului de putere către Guvernul Prim-ministrului Maia Sandu și a coaliției formate în Parlamentul Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat al CC.


Potrivit CC, prin anularea actelor Curții din perioada 7-9 iunie, Parlamentul condus de dna Zinaida Greceanîi dobândește, ope constitutionis, calitatea de Parlament constituțional, fiind revigorate actele normative adoptate de acesta până acum, precum și actele adoptate de Guvernul Republicii Moldova condus de dna Maia Sandu.


Precizăm că anterior Curtea a declarat neconstituțională alegerea conducerii Parlamentului R. Moldova și votarea noului Guvern, iar ulterior, a instituit interimatul funcției de președinte, după ce, în prealabil, a decis că termenul limită în care putea fi votat un nou Guvern era 7 iunie 2019, nu 9 iunie, așa cum se menționa anterior în spațiul public.
Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load