Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

UE va examina cererile de aderare ale Moldovei, Ucrainei și Georgiei

28 apr. 2022,, 21:15   Politică
5570 0

Parlametul European va examina oficial, săptămîna viitoare, cererile de aderare ale Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei la Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut de către președinta Parlamentului European, Roberta Metsola. Aceasta a precizat că a invitat-o pe președinta Maia Sandu să susțină un discurs în Parlamentul European într-o viitoare sesiune plenară, iar aceasta a acceptat invitația.

Și europarlamentarul român, Siegfried Mureșan a venit cu o reacție și a declarat că „Republica Moldova va fi cap de afiș în Parlamentul European în următoarele săptămîni”, transmite tv8.md.

„În sesiunea plenară din 18 - 19 mai, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va veni în plenul Parlamentului să vorbească despre cît de important a fost ajutorul pe care Republica Moldova l-a oferit Uniunii Europene în gestionarea crizei refugiaților. Ca președinte al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova, am făcut solicitarea ca președinta Maia Sandu să se adreseze plenului Parlamentului imediat după tensionarea situației din Ucraina”, anunță europarlamentarul român, Siegfried Mureșan.

Pe 22 aprilie, Republica Moldova a transmis chestionarul de aderarea la Uniunea Europeană (UE) completat. Președinta Maia Sandu, a declarat că integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană va oferi cetățenilor țării noastre mai multe posibilități, mai multă siguranță, democrație și bunăstare.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?