X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4142

Treisprezece candidați au intrat în cursa pentru funcția de președinte al Republicii Moldova

4 sep. 16:45   Politică
2 ore in urma 1306 0

Treisprezece candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova au intrat oficial în cursa electorală, după ce au depus cereri pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă pînă pe 31 august.

Toate cererile au fost aprobate, iar candidații au primit legitimațiile necesare. Unul dintre aceștia a fost deja înregistrat oficial, în timp ce ceilalți 12 au termen pînă la 20 septembrie pentru a colecta semnăturile de susținere.

Dintre cei treisprezece candidați, șase sînt susținuți de partide politice, unul de un bloc electoral, iar ceilalți șase de grupuri de cetățeni. De asemenea, doi dintre candidați conduc personal grupurile lor de inițiativă.

În total, 17 persoane și-au anunțat inițial intenția de a candida, însă unii dintre aceștia nu au reușit să depună actele necesare sau cererile lor au fost respinse. Printre aceștia se numără Vlad Filat, Valeriu Pleșca, Vasile Bolea și Ștefan Savițchi. Alți trei candidați care și-au depus cererile la limită – Avelin Tabarcea, Valentin Borodachi și Ludmila Corsun – au fost respinși din motive procedurale.

2
0
1
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав