X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4141

Un interpret din Moldova se arată indignat de manualele de muzică

4 sep. 11:30   Societate
3 ore in urma 1668 0

Să nu pui în manualele de muzică compoziție ale lui Eugen Doga, Nicoale Sulac sau al Mariei Bieșu este o adevărată nebunie.

Este opinia interpretului de muzică populară, Gabriel Nebunu care s-a arătat indignat de faptul că în noua ediție a manualului de educație muzicală din clasa 7-a nu se regăsește nicio compoziție a unor personalități notorii care au avut un aport considerabil la muzica din țara noastră.

„Eu nu sunt mare specialist, vă rog să nu mă judecați, vin și eu cu propria mea părere. Am citit manualul de clasa a 7-a de muzică, este ediție nouă, pe 4 ani. Nu o cunosc pe doamna care l-a făcut, dar să pui tu atâția compozitori străini, să fie sănătoși sau Dumnezeu să-i ierte, mă rog, au contribuit la muzică..., dar să nu pui tu Nicolae Sulac în manualul de educație muzicală din Republica Moldova, să nu pui Marian Drăgan, Zinaida Julea. Pe Eugen Doga nu l-am văzut în manualul de educație muzicală, Maria Bieșu”, a spus artistul.

Mai mult decît atît, acesta a menționat că noi trebuie să ne cunoaștem rădăcinile.

„Oameni buni, noi trebuie să ne cunoaștem rădăcinile, cine a contribuit la țara asta. Valsul lui Eugen Doga care a ajuns în toată lumea nu e în manualul de educație muzicală de clasa a 7-a, nu e nicio personalitate de la noi”, a adăugat interpretul.



9
1
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав