Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Tatiana Răducanu respinge acuzațiile Veronicăi Dragalin

16 mai. 17:26   Politică
3397 0

Tatiana Răducanu, membra Comisiilor Pre-vetting și Vetting, vizată într-un proces penal inițiat de Procuratura Anticorupție a decis să demisioneze din aceste funcții „pentru a-și păstra demnitatea și statutul de judecător în demisie pe care îl are”, dar și pentru a evita degenerarea acestei controverse.

Într-o scrisoare expediată presei, ea afirmă că vettingul în justiție este o reformă care trebuie să continue și este cea mai eficientă metoda de a scăpa de persoanele compromise din acest domeniu, transmite Noi.md.

„Atacurile virulente din ultimul timp confirmă încă o dată că reforma trebuie dusă pînă la sfîrșit”, se arată în scrisoare.

Potrivit magistratei, timp de peste doi ani, atît cît a fost membră Comisiei pre-vetting, a fost ținta mai multor campanii de denigrare, despre care spune că „au fost orchestrate din umbră de persoane compromise”.

„Din aceste motive, am acceptat cu ezitare să fac parte din Comisia de vetting a procurorilor. Nu m-am așteptat însă niciodată că voi fi atacată gratuit și în mod public de către conducătorul unei instituții anticorupție. Circumstanțele la care face referire doamna Dragalin nu au avut loc. Eu nu am avut discuții cu fostul judecător la care ea a făcut referire. Mai mult chiar, eu am votat pentru ridicarea imunității acestuia, pentru ca el să fie anchetat penal. De asemenea, eu nu am fost implicată în identificarea actualului sediu al Consiliului Superior al Magistraturii și nu cunosc cui efectiv i-a aparținut acel imobil anterior”, susține Tatiana Răducanu.


Judecătoarea declară că nu a fost contactată de procurorii anticorupție pentru a oferi explicații pe marginea aspectelor menționate de șefa PA, Veronica Dragalin, cum, de altfel, procurorii procedează în mod obișnuit.

„Regret că în ajunul începerii evaluării lor, procurorii anticorupție au lansat un proces penal pe care conform legii nu aveau dreptul să-l lanseze. sînt totuși deschisă să cooperez pe marginea oricărei anchete inițiate legal pentru clarifica acuzațiile aduse mie”.

Astăzi, Comisia Pre-Vetting a informat își va continua activitatea și va finaliza procedurile de evaluare reluată cît de curînd posibil, conform mandatului său prevăzut în Legea nr. 26/2022.

Anterior, în presă au apărut informații precum că Procuratura Anticorupție a inițiat o investigație în privința Tatianei Răducanu și presupusele legături ale acesteia cu Aureliu Colenco, actualul avocat al fugarului Ilan Șor. Și Răducanu, și Colenco neagă acuzațiile.

2
3
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?