X 
Cutremure stiri: 500

Tarlev: Calea Ferată din Moldova, distrusă intenționat

16 sep. 05:00   Politică
17 ore in urma 3625 0

Fostul premier Vasile Tarlev a comentat în cadrul unei emisiuni TV starea actuală a sistemului feroviar din Moldova și gestionarea întreprinderilor de stat.

Tarlev a declarat că sistemul feroviar a fost lăsat să se deterioreze intenționat de către conducerea de stat, cu scopul de a favoriza privatizarea și distrugerea acestuia pentru beneficii personale și pentru a face loc concurenței private.

De asemenea, Vasile Tarlev a subliniat că angajații CFM sînt printre cei mai disciplinați și responsabili, transmite Noi.md, cu referire la goodnews.md.

Acesta susține că a fost decizia statului, a funcționarilor care au fost la conducerea statului în ultimii 10 ani, de a falimenta și de a distruge calea ferată, cu două scopuri.

„Unul, pentru ca transportul mărfurilor și pasagerilor să fie preluat de companii private, inclusiv auto, miniștri și companii rutiere, și pentru a crea concurență pe piață”, a spus fostul premier.


Tarlev a mai spus că, în timpul mandatului său de prim-ministru, calea ferată aducea anual statului venituri de aproximativ un miliard de lei. Acesta a adăugat că de restanțe la salarii în genere nu s-a auzit pe cînd el era premier.

Fostul premier a comparat situația sistemului feroviar cu gestionarea altor întreprinderi de stat, cum ar fi Air Moldova și Moldtelecom. Potrivit lui, există directori și șefi care au lucrat la calea ferată și acum sînt milionari, avînd afaceri în diferite țări. La fel el spune că sînt oameni care au lucrat la Air Moldova și au dus la faliment compania, vînzînd-o pe bani puțini, și acum au companii private de avioane în diferite țări.

În ceea ce privește Moldtelecom, Tarlev a criticat scăderea calității serviciilor și a acoperirii, afirmînd că „Moldtelecom se află într-o situație financiară catastrofală. Îmi pare rău, dar persoanele responsabile sînt total iresponsabile, ca să vorbesc mai diplomatic”.

40
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав