Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Țap reacționează, după ce presa a scris că este vizat într-un dosar penal

25 oct. 2018,, 15:50   Politică
2663 2

Deputatul liberal-democrat Iurie Țap afirmă că nu a fost informat pe nicio cale oficială despre faptul că ar figura în vreun dosar penal. Declarația a fost făcută de parlamentar pentru Noi.md.

Politicianul a precizat că presupusele acuzații apăruse în presă, precum că ar fi înstrăinat ilegal un teren în perioada în care era primar al orașului Florești, sînt total deplasate. El a mai menționat că cunoaște doar din auzite despre acest dosar.

„În anii 2013 - 2014 a apărut o informație despre existența acestui dosar, dar nu era vorba de o persoană concretă, ci era vizat consiliul orășenesc. Cu vreo două luni în urmă un coleg de partid mi-a spus că democrații vor folosi instrumente de presiune politică asupra mea, în contextul alegerilor parlamentare. Se pare că activismul meu deranjează, iar acum volens nolens, se confirmă acea informație, însă ce se spune despre mine este total deplasat”, a menționat liberal-democratul.

Iurie Țap mai afirmă că terenul despre care se spune că ar fi fost înstrăinat ilegal, a fost de fapt privatizat de o întreprindere, el neavînd nicio implicare în acel proces.

Astăzi în presă au apărut informații precum că în anul 2000, Iurie Țap, fiind primar al orașului Florești, și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu și ar fi emis o dispoziție prin care a înstrăinat ilegal un teren cu suprafața de aproximativ 20 de ari. Dosarul a fost transmis Serviciului Nord al Procuraturii Anticorupție, care urma să ceară ridicarea imunității parlamentare a demnitarului. Atît reprezentanții Procuraturii Generale, cît și cei de la Procuratura Anticorupție au declarat însă că nu cunosc nimic despre acest caz.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?