Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Surse: Trei deputați PAS ar urma să-și depună mandatele

29 dec. 2023,, 17:10   Politică
3618 0

Trei deputați PAS ar urma să demisioneze în următoarea perioadă, susțin sursele Deschide.MD.

Conform informației prezentate, unul dintre aceștia a prezentat deja cererea de demisie la Secretariatul Legislativului, iar alți doi, deși au scris cererile, încă nu le-au înregistrat la Parlament, transmite Noi.md cu referire la deschide.md.

Deputatul care ar fi prezentat cererea de demisie la Secretariat este Galina Sajin. Ea deține mandatul de deputat din anul 2019, fiind aleasă inițial în cadrul circumscripției uninominale nr.50 (la Vest de R.Moldova), iar în 2021 – realeasă în funcția de deputat la alegerile parlamentare anticipate.

Alți doi deputați care ar fi scris cererile, însă nu le-ar fi prezentat pînă la moment, sunt Artemie Cătănoi și Ana Racu. Atît Racu, cît și Cătănoi dețin mandatele de parlamentari din anul 2021.

Artemie Cătănoi și Galina Sajin nu au răspuns la apeluri, iar Ana Racu ne-a declarat că „nu comentează în nici un fel” informația respectivă.


„Nu vreau să comentez zvonuri. Pe zi apar sute de zvonuri legate de oricare din colegii mei. Dacă am fi comentat orice bîrfă, orice zvon, atunci am fi nefuncționali ca deputați”, a spus ea.

„Nu vreau să comentez nicio bîrfă care apare. Nu vă supărați. La mulți ani”, a conchis parlamentara.

De menționat că, la moment, fracțiunea PAS în Parlament are 62 de deputați. Un mandat vacant urmează să fie validat de Curtea Constituțională în luna ianuarie 2024.

7
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?