Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Stoltenberg: "NATO respectă statutul neutru al Moldovei"

21 sep. 2022,, 15:10   Politică
2526 0

NATO respectă statutul neutru al Republicii Moldova, suveranitatea și integritatea sa teritorială și este gata să extindă cooperarea în mai multe domenii.

Despre acest lucru a declarat Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, la o întîlnire cu Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în marja celei de-a 77-a Adunări Generale ONU de la New York, relatează Noi.md

Părțile au discutat despre programele de cooperare existente, evoluțiile de securitate din regiune și necesitatea de a spori reziliența țării la riscurile curente.

Șefa statului a subliniat importanța cooperării cu Alianța Nord-Atlantică în cadrul programelor agreate în Planul Individual de Acțiuni al Parteneriatului Moldova - NATO, cu accent pe dezvoltarea profesională a Forțelor Armate sau pe sporirea integrității sectoarelor de securitate și de apărare.

De asemenea, a fost menționat Programul „Știința pentru Pace și Securitate” sau cel de consolidare a capacităților de protecție civilă a țării noastre.


Jens Stoltenberg și-a reiterat respectul pentru statutul de neutralitate al Republicii Moldova, pentru suveranitatea și integritatea sa teritorială, și a menționat disponibilitatea Alianței de a extinde cooperarea pe segmentele ce țin de pericole hibride, dezinformare sau riscuri cibernetice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?