X 
Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1411

Stoianoglo, candidatul unic?! Opinile experților despre anunțul lui Igor Dodon

8 iul. 15:21   Politică
4569 3

Susținerea lui Alexandr Stoianoglo de către Partidul Socialiștilor (PSRM) în funcția de președinte al R. Moldova este un gest sincer și nu o manevră politică.

Astfel a comentat fostul viceministru al Justiției, Nicolae Eșanu, decizia anunțată de liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, transmite Noi.md

Potrivit lui Eșanu, acest gest reprezintă o dovadă de maturitate politică.

"Dacă desemnarea dlui Stoianoglo este un gest sincer și nu o manevră politică, cred că Partidul Socialiștilor poate fi felicitat pentru dovada de maturitate politică și pentru faptul că au pus interesul național mai presus decît interesele de partid. Iar dacă domnul Stoianoglo este și va rămîne acel Alexandru Stoianoglo pe care-l cunosc eu, se impune mai degrabă concluzia că nu este o manevră politică", a menționat Eșanu.

În același timp, istoricul, politologul, jurnalistul, fostul deputat în Parlamentul Republicii Moldova (2010-2014), expert în problemele spațiului post-sovietic, Zurab Todua, este de părerea că Alexandru Stoianoglo are șanse reale să devină un adevărat „candidat unic”.


„Partidul Socialiștilor a luat o decizie înțeleaptă. Acum toți ceilalți potențiali candidați vor trebui să își exprime poziția, și acest lucru va fi foarte semnificativ,” a adăugat el.

Totodată, comentînd decizia PSRM, fostul vicepremier, fost ministru al Economiei Republicii Moldova, Alexandr Muravschi, se întreabă dacă și alți lideri din opoziție ar putea renunța la ambițiile personale în vederea susținerii candidaturii lui Stoianoglo.

"Alexandr Stoianoglo și-a dat acordul de a participa la alegeri în calitate de candidat din partea opoziției. Acum este rîndul reprezentanților celorlalte forțe politice de opoziție. Vor putea liderii lor să-și subordoneze ambițiile unei cauze comune mai importante?" a întrebat Muravschi.

Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, fost președinte al țării, Igor Dodon, a chemat liderii altor partide de opiziție la dialog.

Îndemnul a venit în timpul briefingului de presă unde a anunțat că formațiunea care o conduce va susține candidatura lui Alexandr Stoianoglo în cadrul alegerilor prezidențiale din toamnă.

”Cu acest prilej, fac apel către toți liderii politici să dea dovadă de înțelepciune, să lase deoparte ambițiile personale și să susțină candidatura lui Alexandru Stoianoglo la funcția de șef de stat. Vă propun ca deja miercuri, 10 iulie, la ora 10:00, să avem o întîlnirea liderilor de partide și a politicienilor capabili să formeze împreună această platformă unitară de susținere a candidatului poporului la prezidențiale. Este greu de imaginat o asemenea reuniune fără Vladimir Voronin, fără Renato Usatîi și Ion Chicu, fără Ion Ceban și Irina Vlah, fără Vlad Filat și Andrei Năstase și alți lideri”, a spus Dodon.

85
13
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?