X 
Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 124
Transnistria stiri: 1454

Dodon cheamă liderii de partide la dialog: ”Cer să dea dovadă de înțelepciune”

8 iul. 11:34   Politică
3477 3

Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova și fostul președinte al țării, Igor Dodon, a chemat liderii altor partide de opiziție la dialog.

Îndemnul a venit în timpul briefingului de presă în cadrul căruia a anunțat că formațiunea care o conduce va susține candidatura lui Alexandr Stoianoglo în cadrul alegerilor prezidențiale din toamnă.

”Cu acest prilej, fac apel către toți liderii politici să dea dovadă de înțelepciune, să lase deoparte ambițiile personale și să susțină candidatura lui Alexandru Stoianoglo la funcția de șef de stat. Vă propun să ne întâlnim și să discutăm pașii de mai departe. Aceasta e o șansă unică pentru Moldova.

Vă propun ca deja miercuri, 10 iulie, la ora 10:00, să avem o întâlnirea liderilor de partide și a politicienilor capabili să formeze împreună această platformă unitară de susținere a candidatului poporului la prezidențiale. Este greu de imaginat o asemenea reuniune fără Vladimir Voronin, fără Renato Usatîi și Ion Chicu, fără Ion Ceban și Irina Vlah, fără Vlad Filat și Andrei Năstase și alți lideri”, a spus Dodon.

Acesta i-a chemat să susțină candidatura lui Stoianoglo și să accepte invitația sa la dialog.


”Eu știu sigur că în susținerea domnului Stoianoglo vor veni foarte mulți lideri de opinie, demnitari și politicieni care pun pe prim-plan interesele Republicii Moldova. Ei, ca și mine, au încredere că domnul Stoianoglo este acea personalitate, care exprimă voința și speranțele majorității cetățenilor, care își doresc o politică matură, responsabilă și statalistă.

Alexandru Stoianoglo posedă și autoritate profesională, și atitudine patriotică, și modestie personală, și curaj civic, și principialitate – dumnealui posedă toate calitățile necesare pentru a ocupa destoinic prima funcție în stat”, a mai spus Dodon.

Totodată, acesta a precizat că propunerea de a susține un candidat comun la prezidențiale a fost luată astăzi de executivul politic al Partidului Socialiștilor.

”Noi am considerat că în condițiile politice actuale, trebuie să ne ghidăm de interesul național al țării și trebuie să facem tot posibilul pentru a consolida un front comun al opoziției, fiindcă doar așa vom putea înlătura guvernarea PAS de la putere, o guvernare care este distructivă pentru popor.

În decizia de azi, Partidul Socialiștilor a ținut cont de toate discuțiile și recomandările din ultima jumătate de an, cu participarea societății civile și cu alte partide, care au afirmat că este necesar ca opoziția să se unească în jurul unui candidat neutru, apartinic și care să aibă o autoritate publică pe larg recunoscută atât în Republica Moldova, cât și peste hotarele țării”, a precizat Dodon.

37
1
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0