Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Șeful Interpol Moldova anunță ce acțiuni vor fi întreprinse în privința fugarului Șor

8 feb. 10:06   Politică
2425 0

După ce fugarul Ilan Șor a confirmat că se află în Federația Rusă, șeful Interpol Moldova, Viorel Țentiu, a oferit detalii, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, despre acțiunile care urmează a fi întreprinse în privința extrădării fostului deputat.

„Va fi transmisă o solicitare în adresa secretariatului general, deoarece ei sînt la curent cu situația cu care se confruntă Republica Moldova cu privire la fugarul Șor. Mai mult ca aîât, va fi transmisă o solicitare repetată în adresa celor din Federația Rusă pentru a confirma aflarea acestuia pe teritoriul rus”, a declarat Viorel Țentiu.

Jurnalistul Alex Cozer l-a întrebat pe șeful Interpol Moldova ce riscă Rusia dacă se opune demersurilor Republicii Moldova cu privire la extrădarea lui Șor.

„Să vedem ce va decide secretariatul general. Nu mă pot expune acum, rămîne la discreția lor. În cazul în care Rusia va refuza să-l rețină și aresteze, este vorba despre o încălcare gravă”, a răspuns Viorel Țentiu.

În seara zilei de ieri, Ilan Șor a publicat pe Facebook o poză în care apare alături de președintele Comitetului Dumei de Stat a Rusiei pentru afaceri CSI, Leonid Calașnicov, cu care a avut astăzi o întrevedere.


Amintim că, în aprilie 2023, fugarul Ilan Șor a fost condamnat la 15 ani de pușcărie cu executare. Prin decizia Curții de Apel Chișinău, Ilan Șor a fost găsit vinovat de escrocherie și de spălare de bani. Sentința este una definitivă și executorie.

10
3
3
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?