Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Șefa statului, la Platforma de Sprijin pentru Moldova: „Le-am vorbit cu mîndrie despre obiceiul care definește neamul nostru”

18 oct. 2023,, 07:11   Politică
4081 2

Ieri, la Chișinău, peste 50 de delegații - prieteni și parteneri ai țării noastre - au participat la cea de-a patra reuniune a Platformei de Sprijin pentru Moldova. Președinta Maia Sandu a apreciat ajutorul prietenilor Moldovei datorită cărora în țara noastră au fost posibile lucruri care păreau irealizabile cu cîțiva ani în urmă.

„Am păstrat pacea, stabilitatea și coeziunea socială. Am făcut față unei crize umanitare de proporții cînd vecinii noștri ucraineni căutau refugiu de bombe. Am trecut peste o iarnă grea și am protejat cetățenii cu venituri modeste de prețuri mari la energie. Am menținut economia funcțională. Și foarte important, în ciuda crizelor, am continuat să muncim, să realizăm reforme și să avansăm pe calea aderării la UE”, a declarat Președinta Maia Sandu.

Lidera de la Chișinău le-a vorbit celor prezenți despre eforturile făcute de autorități, pentru a face față tuturor provocărilor. „Planul nostru este să păstrăm pacea acasă, să creăm condiții de viață europene în localitățile noastre, să facem drumuri moderne în toată țara, cale ferată europeană, poduri care să ne conecteze la Romînia și UE”.

Președinta a mai spus că sprijinul imens primit în ultimii ani ne arată nu doar că moldovenii sînt europeni și merită să fie parte a Uniunii Europene, dar și că sîntem bineveniți în această comunitate. Totodată, șefa statului i-a îndemnat pe participanții veniți din peste 30 de state să creadă în puterea Moldovei de a se transforma și de a se conecta la UE, și le-a vorbit despre cît de puternici pot fi moldovenii cînd au un scop comun și se adună la o clacă pentru face lucruri frumoase, în folosul comunității.

„Le-am vorbit cu mîndrie despre obiceiul care definește neamul nostru - claca. Noi știm, încă din bătrîni, că nimeni de unul singur nu reușește să facă lucruri mărețe. Noi credem în puterea comunității și ceea ce vrem să creăm acum împreună cu Uniunea Europeană este o comunitate care va construi și va dezvolta Moldova, ca într-o mare clacă”, a conchis Președinta Maia Sandu.

8
1
0
3
61

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?