Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Secretarul de Stat al SUA Antony Blinken ar putea vizita Republica Moldova curînd

23 mai. 11:19   Politică
4267 0

Oficialii de la Chișinău și din SUA discută în aceste zile despre o posibilă vizită în Republica Moldova a Secretarul de Stat al SUA Antony Blinken, au declarat pentru G4Media surse oficiale. Aceasta ar fi a doua vizită a șefului diplomației americane la Chișinău după cea din martie 2022.

Perfectarea vizitei depinde de evoluția din cele două mari dosare ale momentului – invazia rusă în Ucraina și războiul dintre Israel și organizația teroristă Hamas.

Republica Moldova a devenit un punct fierbinte pe harta Europei odată cu declanșarea invaziei ruse în Ucraina. Rusia încearcă prin intermediul unor actori politici să dărîme regimul pro-occidental de la Chișinău.

Republica Moldova va organiza în octombrie alegeri prezidențiale și un referendum în care cetățenii se vor pronunța asupra aderării la Uniunea Europeană.

Cu doi ani în urmă, Antony Blinken lăuda ajutorul dat de Republica Moldova refugiaților ucraineni de război.


”Republica Moldova merită gratitudinea comunităţii internaţionale pentru primirea şi siguranţa care a oferit-o refugiaţilor. Statele Unite vor face tot ce este posibil pentru a ajuta Republica Moldova (…) Noi sprijinim aspiraţiile europene ale Republicii Moldova. Dorim să sprijinim Republica Moldova în consolidarea securităţii energetice. O facem atît prin sprijin financiar pentru dezvoltarea surselor alternative, aducem şi experţi tehnici. Vom conlucra foarte strîns cu autorităţile de la Chişinău pentru a obţine o independenţă energetică”, a spus în martie 2022 șeful diplomației americane aflat în vizită la Chișinău.

7
0
0
0
31

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?