X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1415

Sandu: Pentru autorități, securitatea cetățenilor țării este o prioritate

17 oct. 2022,, 11:57   Politică
2549 0

Odată cu anunțarea mobilizării parțiale în Rusia în țara noastră au început să vină tot mai mulți cetățeni ruși, dar și moldoveni care au dublă cetățenie. În condițiile date, potrivit declarațiilor făcute de șefa statului Maia Sandu, principalul scop al autorităților este de a asigura securitatea cetățenilor țării, informează Noi.md

”Riscurile de securitate sînt mai mari astăzi decît altădată din cauza acestui război. Instituțiile noastre fac acest filtru la vamă care să asigură că oameni cu intenții proaste, care vor să destabilizeze situația în Republica Moldova să nu ajungă în țară. Dar știti că sînt mulți cetățeni care au cetățenie dublă, iar aceștia sînt cei mai mulți, sînt și o parte de cetățeni din Federația Rusă care nu au cetățenia Republicii Moldova și ei sînt atent verificați de organele de ordine la intrare în țară. Există mecanisme care ne asigură nouă această siguranță că nu vor veni oameni care sînt străine intereselor statului Republica Moldova. Pentru moment nu există probleme majore. Evident va trebui să monitorizăm situația”, a declarat Sandu în cadrul unui briefing de presă.

De menționat că potrivit ultimilor informații începînd cu 21 septembrie, dată la care a fost anunțată mobilizarea în Federația Rusă, și pînă pe 7 octombrie, în Republica Moldova au intrat 3 802 cetățeni ruși. În aceeași perioadă, 1 406 cetățeni ruși au ieșit din Republica Moldova.

În același timp, nu a fost autorizată intrarea în Republica Moldova a 249 de persoane. Cauzele țin de neîndeplinirea condițiilor de intrare în conformitate cu legislația în vigoare.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав