X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Sandu nu se va poziționa drept un candidat rusofob

25 iul. 2020,, 12:15   Politică
4309 27

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu, dar și candidata formațiunii la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie susține că nu se va poziționa drept un candidat rusofob. Aceasta afirmă că este un candidat care va munci în beneficiul cetățenilor.

„Eu nu merg în această campanie ca un candidat antirus, eu merg în această campanie ca un candidat anticorupție și un candidat pentru oameni cinstiți. Eu voi reprezenta și eu vreau să muncesc pentru oamenii cinstiți din această țară.”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Piatnița s Anatoliem Golea” de la postul de televiziune RTR Moldova., citat de ​ipn.

Întrebată de ce nu a fost la Moscova în perioada în care era prim-ministră, Maia Sandu a precizat că o întrevedere în acest sens era planificată pe 8 octombrie 2019, însă a fost anulată cu puțin timp înainte ca aceasta să aibă loc.

„Invitație a fost și a fost și înțelegere că eu voi merge la Moscova pe 8 octombrie. Cu cîteva zile înainte de 8 octombrie, ambasadorul Rusiei l-a telefonat pe domnul Nicu Popescu (ministrul de externe în Guvernul Sandu – n.r.) și i-au spus că din păcate nu o putem primi pe doamna Sandu pe 8 0ctombrie. Am întrebat care este data ulterioară, nimeni nu mi-a răspuns. După ceea ce s-a întîmplat cu Guvernul, putem să admitem că la Moscova deja se știa că Guvernul nu se va menține mult”, a adăugat Maia Sandu.

Decizia privind înaintarea Maiei Sandu drept candidată a Partidului Acțiune și Solidaritate la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie a fost luată de Consiliul Politic Național al formațiunii, care s-a întrunit la data de 18 iulie. Lansarea oficială a candidatului Maia Sandu și a programului său electoral va avea loc odată cu startul oficial al scrutinului electoral, în luna septembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?