X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4141

Sandu: Mulți candidați vor să transforme campania și dezbaterile într-un spectacol de prost gust

6 sep. 07:45   Politică
5 ore in urma 2085 0

Potrivit legii, președintele nu-și poate suspenda activitatea pe perioada campaniei, însă vom depune toate eforturile ca să nu fie interpretat că folosesc funcția în scop electoral.

Asigurările sînt date de președinta Maia Sandu, potențial candidat pentru un nou mandat la șefia țării. Maia Sandu a evitat să spună tranșant, dacă va participa sau nu la dezbateri electorale, menționînd că mulți politicieni s-au lansat în cursă pentru a transforma campania și dezbaterile într-un spectacol de prost gust, notează IPN.

Maia Sandu a explicat că, potrivit legii, nu-și poate suspenda activitatea de președintă a Republicii Moldova pe perioada campaniei, însă a menționat că va delimita foarte clar activitățile electorale de activitățile desfășurate în calitate de șef de stat.


„Pe perioada campaniei, pentru activitățile de campanie, voi folosi altă mașină decît mașina de serviciu. Voi limita acțiunile publice care ar putea fi văzute ca acțiuni folosite în scop electoral, adică întîlniri, vizite oficiale. În momentul cînd începe campania, se schimbă regulile. Chiar dacă nu există reguli foarte clare în legislație, vom întreprinde toată măsurile care sînt de bun-simț, ca să nu existe acuzații. Echipa care va lucra cu mine va degreva din funcție, pentru că în cazul lor acest lucru este permis de lege. Voi depune toate eforturile ca să nu existe conflicte sau să fie interpretat că încerc să folosesc funcția în scop de campanie”, a spus Maia Sandu în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV Chișinău.

Maia Sandu a explicat că în condițiile în care mulți pretendenți la șefia țării au menirea de a discredita aceste alegeri, există riscul ca dezbaterile electorale să se transforme într-un spectacol de prost gust. Șefa statului spune că, deocamdată, nu a fost luat decizia definitivă dacă va participa sau nu la dezbaterile televizate.

„Dezbaterile sînt un element util al democrației atunci cînd cei care participă la aceste dezbateri își doresc să se dezbată pe subiecte concrete și într-un mod civilizat. Atunci cînd mai mulți candidați transformă aceste dezbateri într-un spectacol de prost gust, atunci asta nu prea ajută cetățenii să își formeze o opinie. Din păcate, cred că avem mai mulți candidați în această campanie care au alte scopuri și care vor să transforme și campania, și dezbaterile într-un spectacol de prost gust. Nu am spus că nu particip, vom vedea cum vor evolua lucrurile. Vom vedea cu cine sînt dezbaterile. Cetățenii văd cine sînt oamenii care candidează și ce au făcut ei în trecut, cine-i susține și cine-i finanțează, interesele cui promovează. În aceste alegeri sînt mai mulți candidați care nu sînt autentici și care sînt ghidați dintr-o singură sursă, care sînt aici nu pentru a avea un proces democratic, ci pentru a transforma discuțiile în lucruri ridicole”, a mai spus Maia Sandu.

Maia Sandu a fost desemnată de Partidul Acțiune și Solidaritate în calitate de potențial candidat la funcția de președinte. Pentru înregistrarea în cursa electorală, grupul de inițiativă al Maiei Sandu trebuie să colecteze cel puțin 15 mii de semnături din cel puțin jumătate din unitățile administrativ-teritoriale ale țării.

3
5
0
1
37

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав