X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4132

Elena Dragalin către PAS: Este absurdă campania cu „procurorii și judecătorii sînt de vină”

3 sep. 19:15   Politică
2 ore in urma 817 0

Speranța partidului de guvernămînt al Moldovei în voturile din diaspora s-ar putea să nu se împlinească.

Mama șefei Procuraturii Anticorupție, Elena Dragalin, acuză PAS de metode nedemocratice de guvernare. Dragalin a declarat în repetate rînduri că PAS nu dorește procurori și judecători corecți, ci loiali.

„Deja este absurdă campania cu „procurorii și judecătorii sînt de vină”. Și vă mirați de situația riscantă dinaintea alegerilor, pe care tot voi, politicienii, ONG-urile și presa solidară ați creat-o! Nici măcar în ceasul al 11-lea nu aveți o campanie adecvată. (…) În afară de plînsete că nu ați avut noroc de o masă critică de procurori și judecători loiali (se pare că „corecți” și „în cadrul legii” nu este esențial), mai aveți vreun argument?”

Declarația emoțională a Elenei Dragalin a fost provocată de o publicație a șefului WatchDog, Valeriu Pașa. Expertul ONG-ului a scris că rezultatele referendumului privind integrarea europeană depind direct de diaspora, dar oligarhii și Kremlinul pot pregăti surprize.

„Instituțiile statului moldovenesc sînt practic absolut impotente în a opri aceste ilegalități. Procurorilor patriei nu le ajung chipurile birouri, judecătorilor nu le ajung „legi și proceduri”; în realitate, nu le ajunge bunul simț, integritatea și patriotismul. Au toate instrumentele din lume să umple pușcăriile cu cărăușii și „mahalagiștii” lui Șor,” a scris Valeriu Pașa.


Mama șefei Procuraturii Anticorupție a reacționat și la această acuzație indirectă adresată fiicei sale.

„Un ONG-ist finanțat de țări democratice se revoltă că iaca, noi ca proștii vrem să luptăm pe căi legale împotriva diavolului! Da, asta vrem! Un stat de drept, care să respecte drepturile oricărei persoane și să pedepsească orice criminal, în mod echitabil. Scuzați îndrăzneala, dar dacă diaspora din Occident e atît de importantă în aceste alegeri, să știți că și valorile occidentale sînt la fel de importante. Și da, clădirea e esențială pentru PA ca să poată angaja mai mulți ofițeri, procurori și specialiști, care să lupte atît împotriva dinozaurilor, cît și a urmașilor lor actuali. Cea mai distructivă politică pentru PAS continuă să fie cea de a da vina pe sistemul de Justiție pentru tot, fără să-și asume propriile greșeli. Diaspora? Credeți că va mai fi motivată de concerte? Cu așa campanie, efectul „Adoptă un vot” va continua, numai că de data aceasta cei din diaspora îi vor asculta pe cei de acasă, nu invers, cum a fost în trecut.”

6
3
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав