Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Sandu la București: R. Moldova a arătat lumii întregi că suntem o țară care contribuie la o Europă mai puternică

3 apr. 2023,, 22:02   Politică
2436 2

Republica Moldova a arătat lumii întregi că sîntem o țară europeană care contribuie la o Europă mai puternică.

Afirmația a fost făcută astăzi la București de șeful statului, Maia Sandu în urma unei întrevederi trilaterale cu cancelarul Republicii Federale Germania, Olaf Scholz și președintele României, Klaus Iohannis, relatează moldpres.

„Este important pentru noi că Republica Moldova este partener de dialog cu România și Germania. Proiectele pe care le realizăm împreună aduc beneficii reale pentru cetățeni și ne vor ancora puternic în spațiul european. Țara noastră este protejată astăzi de scutul eroilor ucraineni. Moldova este cel mai vulnerabil vecin al Ucrainei, afectat de război dar și de atacuri hibride orchestrate de la Kremlin, menite să ne slăbească determinarea de a rămîne parte a lumii libere. Sprijinul partenerilor noștri, în special al Bucureștiului și al Berlinului, este foarte apreciat. Vă mulțumim pentru susținerea de care dați dovadă pentru pacea, bunăstarea și viitorul nostru european”, a afirmat Maia Sandu.

Președintele Republicii Moldova a precizat că țara noastră mizează și în continuare pe sprijinul Germaniei și României pentru obținerea inițierii negocierilor de aderare la UE.

„Unii au dorit ca Moldova să cadă, Moldova se ține dreaptă. Am devenit mai puternici. Am rămas de partea valorilor europene. Moldova a arătat lumii întregi că sîntem o țară europeană care contribuie la o Europă mai puternică. Nu sîntem singuri. Acest lucru înseamnă UE - să ai prieteni pe care te poți baza. În marea familie europeană - acolo merge Republica Moldova și vă sîntem recunoscători pentru susținerea acordată parcursului nostru spre aderarea la UE. Mizăm și în continuare pe ghidarea și sprijinul țării voastre pentru obținerea inițierii negocierilor de aderare la UE”, a conchis șefa statului.


Maia Sandu efectuează astăzi o vizită la București.

5
0
0
0
27

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?