Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 124
Transnistria stiri: 1454

Sandu, în discuții cu ministrul Nosatîi: „În domeniul apărării respectă principiul neutralității”

11 iul. 07:15   Politică
3216 3

Președinta Maia Sandu a avut o discuție cu ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, în cadrul căreia a accentuat importanța eforturilor autorităților de a menține pacea acasă și de a crește reziliența instituțiilor în contextul războiului din țara vecină.

„Republica Moldova este un stat neutru, acest lucru este consfințit în Constituție și toate acțiunile noastre în domeniul apărării respectă principiul neutralității. Pentru că sîntem un stat neutru, trebuie să fim capabili să protejăm pacea și siguranța acasă. Antreprenorii, investitorii, dar, mai ales, toți cetățenii noștri trebuie să se simtă în siguranță în Moldova. Prin urmare, avem obligația de a construi o armată națională modernă, dotată corespunzător, de care cetățenii să fie mîndri”, a declarat șefa statului.

Președinta a apreciat eforturile Armatei Naționale de a-și spori capacitățile de apărare și contribuția la pacea și securitatea regională, subliniind că militarii noștri demonstrează profesionalism și un nivel înalt de pregătire, fiind apreciați în operațiunile de menținere a păcii la care iau parte. De asemenea, a mai spus că militarii sînt ambasadorii noștri în lume demonstrînd angajamentul țării noastre pentru pace la nivel regional și global.

„Republica Moldova este o țară pașnică, care nu amenință pe nimeni. Vrem să avem parteneri care ne respectă suveranitatea și integritatea teritorială și ne ajută să devenim un stat puternic. Obiectivul nostru de țară - aderarea la Uniunea Europeană - pornește anume de la garanția păcii, unde țările trăiesc în bună înțelegere de peste 70 de ani”, a punctat șefa statului.

2
2
0
1
54

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?