X 
Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 124
Transnistria stiri: 1410

Maia Sandu, la Florești: "Investițiile în sănătate înseamnă vieți salvate"

10 iul. 09:00   Politică
3214 0

Președinta Maia Sandu a întreprins marți o vizită la Florești, unde a mers la spitalul raional. Acolo, a participat la deschiderea Centrului primar de acordare a asistenței în cazul accidentelor vascular-cerebrale.

„Investițiile care se fac în sănătate înseamnă, de fapt, mai multe vieți salvate. Deschiderea, la Florești, a celui de-al 7-lea centru primar de acordare a asistenței în cazul accidentelor vascular-cerebrale dintr-o rețea de 13 centre, va permite medicilor să acorde primul ajutor prompt și calitativ pacienților”, a declarat șefa statului, notează Noi.md.

Maia Sandu a precizat că spitalul raional Florești a beneficiat de investiții de aproape 40 de milioane de lei în mai puțin de 2 ani, din momentul trecerii în subordinea Ministerului Sănătății.

„Medici buni care lucrează acasă și pacienți care au parte de servicii calitative - acesta este planul nostru în domeniul sănătății”, a punctat Președinta.

Tot la Florești, Maia Sandu s-a întîlnit cu mai mulți reprezentanți ai autorităților publice locale din raion și a mers și la stația de epurare din regiune, care a fost recent dată în exploatare.


„Una dintre cele mai mari investiții din regiune este stația de epurare de lîngă oraș, care a costat aproape 33 de milioane de lei, bani alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.

Peste 4000 de gospodării și peste 100 de agenți economici beneficiază de acest proiect vital, care înseamnă un mediu mai curat și mai puține ape și soluri poluate”, a punctat Maia Sandu.

1
0
0
0
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?