X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Sandu anunță deciziile adoptate la ședința Consiliului Suprem de Securitate

26 apr. 2022,, 15:42   Politică
4687 0

Șefa statului, Maia Sandu, a anunțat deciziile luate după ședința Consiliului Suprem de Securitate, convocată în contextul tensiunilor din stînga Nistrului.

„Ceea ce se întîmplă în regiunea transnistreană este o escaladare a tensiunilor. Pe durata a mai multe săptămîni au fost alerte false cu bombă, au urmat exploziile de ieri. Urmărim cu vigilență ce se întîmplă, iar analizele noastre arată că acum există diferite tensiuni între diferite forțe din regiunea transnistreană, iar asta vulnerabilizează inclusiv R. Moldova”, a spus Sandu, citată de unimedia.info.

Consiliul Suprem de Securitate a constatat faptele de escaladare și a recomandat instituțiilor publice:

1. Creșterea intensității verificărilor circulației în adiacența zonei de securitate;

2. Creșterea intensității patrulării și verificărilor pe teritoriul Republicii Moldova și la frontieră;


3. Creșterea nivelului de alertă în ceea ce privește securizarea obiectivelor de infrastructură critică.

4. Creșterea nivelului de alertă a tuturor instituțiilor responsabile de asigurarea ordinii publice și securității.

Totodată, șefa statului a solicitat mass-media, formatorilor de opinie, liderilor sociali și politici să se comporte în această perioadă cu maximă responsabilitate, să distribuie doar informații verificate și să evite utilizarea manipulării emoționale „de dragul ratingului”.

„Atenționăm pe cei care, indiferent de motiv, vor acționa în detrimentul stabilității în societate și a siguranței cetățenilor - instituțiile statului vor acționa prompt pentru a opri orice tentative de acest gen.

Aceste tensiuni se întâmplă pe teritoriul necontrolat de facto de către autoritățile de la Chișinău. Dar acesta este teritoriul Republicii Moldova, iar acolo locuiesc cetățenii noștri. Pacea, apărarea vieții și bunăstării cetățenilor este prioritatea noastră”, a menționat Maia Sandu.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?