COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Sandu a comentat decizia Parlamentului privind transmiterea stadionului Republican

8 dec. 2020,, 14:45   Politică
8180 16

Președinta aleasă, Maia Sandu, a venit cu reacție la decizia luată joi, 3 decembrie, de către Parlament prin care terenul fostului stadion Republican a fost întors în proprietatea statului, iar pe spațiul acestuia vor putea fi construite doar obiective sportiv – culturale. Astfel, Ambasada Statelor Unite la Chișinău a fost lipsită de dreptul de a cumpăra acest teren pentru a construi un complex diplomatic, transmite SafeNews.md cu referire la zdg.md.

Maia Sandu susține că cei care au luat această decizie urmăresc să înrăutățească situația cu SUA și „să se căpătuiască ei cu niște terenuri bune în centrul Chișinăului”.

Deputații PSRM și cei ai Partidului Șor au aprobat în două lecturi proiectul de lege care permite construcția, pe locul unde a fost Stadionul Republican, edificii culturale și sportive. Proiectul înregistrat la Parlament miercuri, 2 decembrie, de deputații platformei parlamentare „Pentru Moldova”, a fost aprobat pe fundalul huiduielilor opoziției.

Deputații motivează abrogarea prin faptul că „atunci cînd a fost aprobată legea nu au fost luate în calcul mai multe aspecte, printre ele lipsa planului general urbanistic al Capitalei. Nu au fost discuții cu experții și au fost încălcate mai multe norme și în acest sens”.

.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X